ua en ru

Мін’юст подав до ЄСПЛ четвертий позов проти Росії, - Севостьянова

Мін’юст подав до ЄСПЛ четвертий позов проти Росії, - Севостьянова Фото: Наталія Севостьянова

Кожен українець може звернутися до правового центру за допомогою у підготовці індивідуальної заяви проти РФ до ЄСПЛ

Міністерство юстиції України подало до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) четверту міждержавну заяву "Україна проти Росії IV", яка стосується порушень прав українців та бізнесу в окупованому Росією Криму та на території проведення АТО. Про це сьогодні в ході прес-конференції в Кабміну повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає прес-служба відомства.

Як повідомляється, за словами Севостьянової , Мін'юст активно працює на юридичному фронті для того, щоб захищати громадян, які перебувають на окупованій територій постраждали від порушень своїх прав.

У свою чергу, урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Борис Бабін зауважив, що протягом минулого і впродовж цього року мали місце масові порушення прав людини як в окупованому Криму, так і в зоні проведення АТО.

"Можна стверджувати про системні порушення прав людини, передбачених Європейською конвенцією з прав людини. Саме тому ми склали нову міждержавну заяву, з метою максимальної документації цих фактів та встановлення Європейським судом з прав людини відповідних порушень", - зазначив він.

Також Севостьянова повідомила, що уряд підтримав зміни до законодавства, які надають можливість внутрішньо переміщеним особам звертатися за безоплатною правовою допомогою до вже відкритих 126 центрів безоплатної правової допомоги по всій Україні.

"Кожен українець може звернутися до такого центру за допомогою у підготовці індивідуальної заяви проти РФ до ЄСПЛ, якщо вони постраждали від російської агресії", - наголосила Севостьянова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у центри безкоштовної правової допомоги за 10 днів звернулися 1,7 тис. громадян.