ua en ru

Мін’юст відмовляється від послуг електронного цифрового підпису компанії "Арт-мастер"

Міністерство юстиції України (Мін'юст) відмовляється від послуг електронного цифрового підпису виробництва ТОВ "Арт-мастер". Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"На виконання доручення міністра юстиції України для забезпечення безперебійного доступу користувачів до Єдиних та державних реєстрів з 25 листопада 2013 року державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції розпочинає перехід на використання послуг електронного цифрового підпису акредитованого центру сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів України", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначають в міністерстві, відтепер відповідні послуги надаватимуться Мін'юсту безоплатно. Раніше вказана послуга надавалась структурним підрозділом ТОВ "Арт-мастер" - акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) MASTERKEY.

"На сьогоднішній день державними і приватними нотаріусами, державними реєстраторами, державними виконавцями, а також органами юстиції використовується близька 30 тис. ключів електронного цифрового підпису, виданих ТОВ "Арт-мастер", які будуть замінені протягом одного місяця", - додають в Мін'юсті.

Як пояснюють в міністерстві, таке рішення обумовлене тим, що в результаті перевірки ДП "Інформаційний центр" Державною фінансовою інспекцією України було виявлено значне завищення компанією "Арт-мастер" цін на придбання послуг електронного цифрового підпису для користувачів реєстрів, адміністратором яких є зазначене ДП.

Нагадаємо, 1 жовтня 2013 р. в Україні був тимчасово припинений доступ до єдиних та державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України. При цьому джерела серед нотаріусів відзначали, що держреєстри не працюють через зміну керівництва Держінформ'юсту. Водночас в Держінформ'юсті заявили, що компанія-розробник ПЗ для держреєстрів ТОВ "Арт-мастер" свідомо заклала недоробки в програму.