ua en ru

Мін'юст: Лук'янівське СІЗО продадуть за схемою державно-приватного партнерства

Мін'юст: Лук'янівське СІЗО продадуть за схемою державно-приватного партнерства Фото: Наталія Севостьянова

Мін'юст зверне увагу на корупцію в державних підприємствах пенітенціарної системи

Лук'янівське СІЗО буде продане за схемою державно-приватного партнерства. Про це розповіла заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо державно-приватне партнерство: приходить інвестор, спершу будує нову установу за стандартами, які ми визначаємо з європейськими партнерами. Як тільки ця установа буде готова, ми переводимо особу в нову установу і він (інвестор, - ред.) отримує право побудувати що завгодно. Ця модель ефективно працює в більшості країн світу і у нас є закон, який дозволить нам це робити. Це гарантії для держави, що ми можемо отримати нові установи і за межами міста", - повідомила Севостьянова.


Крім того, за словами Севостьянової, реформою передбачені й інші зміни у виправній системі.

"Перше - це впровадження служби пробації, нам потрібні реальні соціальні працівники, які будуть працювати з засудженими. Цю систему ми будуємо з нашии коллгами з Норвегії. Починаючи з центральних органів, ми наберемо нових працівників, друге - це демілітаризація служби. Вони всі будуть демілітаризовані і наберуться за конкурсом. Що стосується установ безпосередньо – працівники залишаться мілітаризованими", - зазначила Севостьянова.

Крім того, заступник міністра зазначила, що Мін'юст зверне увагу на корупцію в державних підприємствах пенітенціарної системи.

"Також це допоможе нам модернізувати службу і підвищити мотивацію засудженних працювати", - уточнила вона.

"Ми сподіваємося отримати мінімум 20% економічного ефекту", - сказала Севостьянова.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко ініціював перенесення слідчих ізоляторів (СІЗО) за міську межу.