ua en ru

За минулу добу жоден український військовий на Донбасі не загинув і не був поранений

За минулу добу жоден український військовий на Донбасі не загинув і не був поранений Фото: військові ЗСУ

Бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО у всіх напрямках

За минулу добу жоден військовий сил антитерористичної операції на Донбасі не загинув і не був поранений. Про це заявив спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу. Його слова передає телеканал "112 Україна".

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений", - повідомив Мотузяник.

За даними спікера Міноборони, на луганському напрямку найгарячішою точкою був населений пункт Кримське, там противник застосував легке озброєння і міномети. Всього по позиціях сил АТО було випущено 20 мінометних мін. В Попаснянському районі зафіксовано 2 випадки застосування стрілецької зброї.

"На донецькому напрямку бойовики вели вогонь з легкого озброєння в Авдіївці практично в цілодобовому режимі. Два мінометні обстріли мали місце в авдіївській промзоні, там же противник тричі відкривав вогонь з танка. Міномети НВФ також застосували в Опитному та Невельському. На Светлодарской дузі противник відкривав вогонь із стрілецької зброї. Всього за добу на донецькому напрямку зафіксовано 24 обстріли", - повідомив спікер.

У Міноборони зазначають, що на маріупольському напрямку в Красногорівці бойовики застосували РСЗВ "Град", випусти 20 ракет. Також 10 разів стріляли з танка, неодноразово відкривали вогонь з мінометів. На ділянці Павлопіль-Широкіне противник застосовував стрілецьке озброєння. Всього за добу а маріупольському напрямку зафіксовано 35 випадків порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що в Авдіївці з 29 січня загинули 15 українських військових.