ua en ru

У минулу добу бойовики продовжили порушувати режим припинення вогню на Донбасі, - Міноборони

У минулу добу бойовики продовжили порушувати режим припинення вогню на Донбасі, - Міноборони Фото: Олександр Мотузяник (uacrisis.org)

Троє українських військових отримали поранення і травми

Впродовж минулої доби в зоні АТО внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, троє отримали поранення і травми. Про це повідомив полковник Олександр Мотузяник, представник Міністерства оборони України з питань АТО під час прес-брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі.

За його словами, відразу після півночі бойовики обстріляли Зайцево зі стрілецької зброї. Після затишшя, яке тривало до 13:00 26 серпня, бойові дії поновилися на ділянці фронту Авдіївка і шахта "Бутівка". Бойові дії тривали з перервами до кінця доби.

"Російсько-окупаційні війська активно вели вогонь з кулеметів і гранатометів, а під час одного з обстрілів за Авдіївці ворог випустив 10 мін калібру 120 мм", - повідомив Мотузяник.

Тим часом на Маріупольському напрямку бойовики били по ділянці фронту Чермалик - Широкіно виключно з легкого озброєння. Ще вранці бойовики відкрили вогонь з кулеметів по Водяному.

"Всі інші епізоди порушення режиму тиші сталися ввечері. Найбільш напружена ситуація спостерігалася в Гнутово, де бойовики вели вогонь по позиціях українських військових протягом майже трьох годин", - додав представник МОУ з питань АТО.

А на Луганському напрямку доба пройшла відносно спокійно, тільки один раз незаконні збройні формування порушили режим припинення тиші в Малиновому.

Нагадаємо, Міноборони підтвердило загибель бійця в зоні АТО, поранені ще троє військових.