ua en ru

Мінтрансзв’язку та Мінекономіки погодили введення знижок на перевантаження нафти в морських портах

Міністерство транспорту та зв'язку України та Мінекономіки погодили введення знижок на оплату послуг з перевантаження нафти в морських портах в залежності від об'єму її поставок, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку. Тепер для введення цих знижок необхідна лише позитивна резолюція Держкомпідприємництва.
Нагадаємо, 28 вересня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив керівникам трьох відомств терміново вирішити питання внесення зміни до збірника тарифів на комплекс робіт, пов'язаних з обробленням вантажів у портах України.
Після прийняття акта плата за використання причалу при проведені перевантаження нафти та нафтопродуктів варіюватиметься від 2,1 до 1,1 дол. за тонну в залежності від обсягу вантажу.
Цим самим будуть створені привабливі умови для залучення додаткових обсягів вантажопотоків нафти та нафтопродуктів, очікується збільшення доходів портів із відповідним забезпеченням зростання додаткових відрахувань до державного бюджету.
За прогнозами Мінтрансзв'язку, внесення відповідних змін до збірника тарифів може привести до збільшення обсягів переробки нафти та нафтопродуктів в 2011 р. на 3,5 млн т. Доходи при цьому зростуть на 42,8 млн грн, а держбюджет отримає 20,3 млн грн.
У 2009 р. вітчизняними портами було перероблено 13,5 млн т вказаних вантажів, з яких транзиту - 10,7 млн т.