ua en ru

У Мінську дітей готують до агітації. Польща очікує черговий потік нелегалів з Білорусі

У Мінську дітей готують до агітації. Польща очікує черговий потік нелегалів з Білорусі Фото: Польща очікує черговий потік нелегалів з Білорусі (twitter .com/HRDefsEN)

У центрі Мінська збирають велику групу мігрантів, яка буде направлена до кордонів Польщі та Литви. Серед натовпу також є діти з транспарантами, яких готують до агітації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-секретаря міністра координатора спецслужб Польщі Станіслава Жаріна в Twitter.

"У Мінську збирається дедалі більше груп мігрантів, яких, ймовірно, відправлять на Захід, Польщу чи Литву...Серед мігрантів, які зараз групуються у Мінську, є діти, яких готують до агітаційної діяльності. За інструкцією для мігрантів, дітям видаються транспаранти. Гра емоцій продовжується...", - написав Жарін.

За його словами, мігрантам в месенджерах роздають вказівки щодо подальших дій.

"Подальші інструкції для мігрантів: "Роздайте дітям транспаранти, напишіть гасла з гуманітарних питань". Якщо якісь діти знають хоча б слово англійською мовою, їх включають у пропагандистську діяльність. "Спілкування іноземними мовами - величезна перевага", - розповів Жарін.