ua en ru

Мінрегіон уклав меморандум з IFC щодо сприяння відновлення енергоефективності житлового сектору України

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сьогодні уклало меморандум про взаєморозуміння з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо сприяння відновлення енергоефективності житлового сектору України, зменшення рівня втрат енергії та кількості викидів парникових газів. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

У рамках угоди експерти Мінрегіону та експерти корпорації працюватимуть над внесенням змін до чинного законодавства, що надасть об'єднанням співвласникам багатоквартирних будинків (ОСББ) доступ до фінансування заходів з підвищення енергоефективності у багатоквартирних будинках. Також буде розпочата інформаційна кампанія щодо поширення кращих практик фінансування енергоефективних проектів багатоквартирних будинків.

"Реформа житлово-комунального господарства розпочинається з ефективного власника. В управлінні житловими будинками повинна домінувати ідеологія партнерства з громадою, заснованої на принципах "розраховуй, заощаджуй, сплачуй". За підтримки IFC ми сподіваємось змінити ситуацію, за якої наші житлові будинки втрачають половину виробленого тепла", - зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

За його словами, показник тепловтрат найвищий саме у житлі, досягаючи 50% всього виробленого тепла. Близько 15% становлять тепловтрати котелень, а на мережі припадає до 30% втрат.

Зазначимо, Мінрегіон також підписав з СБ договір на 3 млн дол. по відновленню енергоефективності житлового сектору України до 2015 р.