ua en ru

Міносвіти заявляє про блокування роботи київських університетів громадськими активістами

Міністерство освіти України (Міносвіти) заявляє про блокування роботи київських університетів громадськими активістами. Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Зокрема, у міністерстві зазначають, що зранку відомство почало отримувати численні дзвінки від студентів Київського національного лінгвістичного університету та їхніх батьків з проханням про допомогу.

За їх інформацією, невідомі войовничо налаштовані молоді люди, які назвали себе активістами громадянського руху "Відсіч", представники якого є членами Студентської координаційної ради, застосовуючи фізичну силу, заблокували вхід до навчального корпусу ВНЗ, брутально перешкоджаючи студентам, викладачам та співробітникам Київського національного лінгвістичного університету потрапити до приміщення університету.

При цьому в Міносвіти додають, що аналогічні випадки порушень прав студентів та викладачів упродовж цього тижня відбувалися в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова, Київському національному університеті будівництва і архітектури та Київському національному університеті технологій та дизайну.

У міністерстві наголошують, що подібні випадки "є неприпустимими та не мають жодних виправдань".