ua en ru

Міносвіти в 2014 р. зменшило держзамовлення в вузи на 1 тис. осіб - до 98 тис. осіб

Державне замовлення в вузи у 2014 р. зменшено на 1 тис. осіб - до 98 тис осіб.

Державне замовлення в вузи у 2014 р. зменшено на 1 тис. осіб - до 98 тис осіб. Про це повідомила сьогодні на брифінгу перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року ми зменшили державне замовлення на 1 тис. осіб порівняно з минулим роком. Це пов'язано з демографічними показниками", - сказала Совсун.

Вона також розповіла. що Міносвіти дещо перерозподілило між вузами державне замовлення.

"Було суттєво збільшено державне замовлення в КНУ ім. Т. Шевченко, Львівському національному університеті ім. І. Франка, дещо збільшено в Харківському університеті ім. Каразіна, Чернівецькому університеті ім. Федьковича, тому що в них були деякі урізання під час роботи попереднього керівництва міністерства. Те саме стосується Києво-Могилянської академії, якій дуже суттєво різали державні замовлення в попередні роки. Цього року в Могилянці державне замовлення було доведено до рівня 2010 р. По ключових політехніках великих змін не має: КПІ незначно збільшили", - повідомила Совсун.

Вона також додала, що держзамовлення зменшене в профільних технічних вузах на гуманітарні спеціальності.

"Ми дещо зменшили державне замовлення в профільних технічних університетах, які хотіли отримати державне замовлення на невластиві для них спеціальності. Якщо Національний авіаційний університет хоче випускати журналістів, то це звичайно його право, але знаючи рівень підготовки там, розподіляти державні місця було недоцільно. Тому в НАУ та в деяких інших технічних університетах невластиві для них спеціальності суспільно-гуманітарного напрямку було скорочено. Натомість державне замовлення по технічних спеціальностях залишено в повному обсязі", - сказала заступник міністра.