ua en ru

Міносвіти дозволило вишам самостійно встановлювати термін початку навчального року

Міністерство освіти і науки України (Міносвіти) надало вищим навчальним закладам право самостійно встановлювати термін початку навчального року за умови обов'язкового додержання нормативних обсягів навчального часу. Відповідного листа керівникам вищих навчальних закладів надіслав заступник міністра освіти і науки Євген Суліма.

"Відповідно до пункту 2.1 "Положення про організацію навчального процесу", затвердженого наказом Міністерства освіти України від 2 червня 1993 р. №161 та зареєстрованого Міністерством юстиції України 23 листопада 1993 р. за №173, визначення графіку навчального процесу, як складової навчального плану, відносяться до компетенції вищого навчального закладу", - йдеться в листі.

Водночас, перенесення терміну початку навчального року має бути погоджено із дорадчими органами вищого навчального закладу та органом студентського самоврядування.

Крім того, корекція графіку навчального процесу не може застосовуватись до першого начального року (курсу), що пов'язано із нормативно визначеними термінами вступної кампанії (подача документів абітурієнтами, терміни вступних випробувань, зарахування на навчання, укладання контрактів тощо).

Читайте також: Близько 25% тих, хто зареєструвався для участі в ЗНО 2013 р., становлять випускники минулих років, - Міносвіти