ua en ru

Міносвіти розробило механізм отримання атестатів та участі в ЗНО випускників з Криму і Донбасу

Міністерство освіти і науки України розробило механізм для отримання атестатів та участі в ЗНО випускниками шкіл тимчасово окупованого Криму і шкіл Донецької та Луганської областей. Про це РБК-Україна повідомив заступник глави Міносвіти Павло Полянський.

"Для учнів 11 класів кримських шкіл, а також шкіл Донецької та Луганської областей, які знаходяться на непідконтрольної нам території, ми передбачали механізм, щоб ці учні могли отримати шкільні атестати у формі екстернату", - сказав Полянський.

За його словами, для цього учням достатньо закріпитися, навіть в електронній формі, до тій школі, яка знаходиться в їх же області, але контрольованою українською стороною території, або в будь-якій іншій школі України.

"Потім навесні 2015 року, ймовірно тоді, коли вони будуть змушені виїхати, тому що їм потрібно буде пройти ЗНО 24 квітня, в той же день ми будемо просити школи, щоб у цих молодих людей була прийнята підсумкова державна атестація та з інших предметів, і це дасть підстави їм законним чином видати шкільні атестати", - повідомив Полянський.

Нагадаємо, на контрольованій Україною території Донбасу працюють понад 1,6 тис. шкіл і дитсадків.