ua en ru

Міносвіти перенесло пробне ЗНО через карантин

Міносвіти перенесло пробне ЗНО через карантин Ілюстративне фото (pixabay.com)

Пробне ЗНО відбудеться на початку квітня

Український центр оцінювання якості освіти переніс проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у зв'язку з введенням в Україні карантину через коронавірус. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство освіти та науки.

За даними МОН, пробне ЗНО через карантин було перенесено на 4 та 11 квітня 2020 року. Дати визначення результатів пробного тестування поки невідомі.

"Пробне тестування з української мови та літератури замість 21 березня відбудеться 4 квітня. Тестування з інших предметів замість 28 березня - 11 квітня. Дати визначення результатів будуть відомі до 14 березня", - заявили в міністерстві.

Зазначається, що учасникам пробного ЗНО надійдуть нові запрошення-перепустки з актуальними датами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з введенням карантин у Києві було перенесено пробне ЗНО. У КМДА заявляли, що навчальний процес буде проводитися дистанційно, зокрема у формі телеуроків.

Як відомо, вчора Кабмін ухвалив рішення про введення карантину по всій Україні. Так, з 12 березня до 3 квітня буде закрито навчальні заклади, заборонено масові зібрання понад 200 осіб та обмежать авіасполучення з деякими країнами.