ua en ru

Міносвіти має намір мінімізувати кількість шкільних навчальних матеріалів, які потрібно грифувати

Міносвіти має намір мінімізувати кількість шкільних навчальних матеріалів, які потрібно грифувати Джерело фото:ru.golos.ua
Міністерство освіти і науки України має намір мінімізувати кількість шкільних навчальних матеріалів, які потрібно грифувати.

Міністерство освіти і науки України має намір мінімізувати кількість шкільних навчальних матеріалів, які потрібно грифувати. Про це сьогодні, 12 листопада, заявив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський у ході зустрічі з книговидавцями та експертами Інституту інноваційних технологій, під час якої було обговорено проект нового положення про грифування навчальної літератури для середньої загальноосвітньої школи, передає прес-служба відомства.

"Гриф будуть надавати тільки тим навчальним матеріалам, які є обов'язковими для учня. Необов'язкові компоненти видавець може самостійно розробляти, видавати і, відповідно, нести відповідальність за їх якість", - зазначив Полянський.

Зокрема, від грифування планують звільнити навчальні програми, атласи, збірники диктантів, тестових завдань та контрольних робіт, словники для учнів, довідники.

Проектом положення передбачено, що грифи буде давати незалежна від Міносвіти або інших відомств інституція. Крім того, тепер гриф буде ілюструвати підручник не як рекомендований, а як такий, що не є "шкідливим" для навчання. Саме ті підручники, які отримають гриф, будуть допущені до конкурсу на базі електронного репозитарію, де їх будуть відбирати вчителя.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України спільно з комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради України розробляє законопроект про середню освіту.