ua en ru

Міноборони закупило торік військової техніки на 7 млрд гривень, - Полторак

Міноборони закупило торік військової техніки на 7 млрд гривень, - Полторак Фото: Степан Полторак (РБК-Україна/Віталій Носач)

Міноборони закупило і модернізувало 2 650 одиниць озброєння

Міністерство оборони України протягом 2017 року закупило та модернізувало військової техніки на 7 млрд гривень. Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони заявив міністр оборони Степан Полторак, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, Міністерство оборони у 2017 році освоїло 99,9% виділених з державного бюджету коштів та, відповідно до державного замовлення, закупило і модернізувало 2 650 одиниць озброєння та військової техніки.

"Кошти, які ми отримали від державного бюджету, використано на 99,9%. Є кошти, які просто по причині невиконання умов контрактів постачальниками і невиконання умов послуг, які вони мали надати, ми повернули назад у бюджет", - заявив Полторак.

Крім того, у січні-лютому 2018 року, за рахунок фінасування 2017 року, відомство отримало ще 100 одиниць озброєння і військової техніки.

"Ми збільшили надбавки військовослужбовцям, які знаходяться у зоні проведення АТО. Так, на лінії зіткнення давали надбавку до 10 тисяч, в іншій зоні проведення АТО - 4,5 тисячі. Крім того, в середньому на 18% було збільшено і середній розмір заробітної плати службовцям міністерства оборони і ЗСУ", - зазначив Полторак.

Нагадаємо, раніше Полторак висловив упевненість, що Україна отримає американські протитанкові комплекси "Джавелін" цього року.