ua en ru

У Міноборони уточнили інформацію про постраждалих у зоні АТО за добу

У Міноборони уточнили інформацію про постраждалих у зоні АТО за добу Фото: Дмитро Гуцуляк (Ukraine crisis media center)

В зоні АТО за добу поранення отримали п'ять бійців ЗСУ

За минулу добу, 20 січня, в районі ведення бойових дій на Донбасі бойовики російсько-окупаційних військ продовжували обстріл в бік українських захисників заборонених мінськими угодами мінометів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

Він повідомив, що на Луганському напрямку зафіксований один прицільний ворожий обстріл. Близько 17 години з гранатометів різних систем противник вів вогонь по захисникам Луганського.

Так, на Донецькому напрямку в Приморській області нашої оборони зафіксовано 5 прицільних обстрілів позицій військовослужбовців Збройних сил України.

Тричі противник вів обстріл по захисникам Водяного. Зокрема, протягом доби зафіксовано приліт 15 снарядів з мінометів калібру 120 мм, ще 12 снарядів з мінометів калібру 82 мм окупанти випустили по захисників Широкіно, супроводжуючи їх обстрілами з гранатометів.

У цілому за минулу добу, 20 січня, у районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів.

Зокрема, ворог випустив у бік військовослужбовців ЗСУ 27 снарядів з мінометів калібрів 120 і 82 мм.

Під час тривалого обстрілу наших позицій в районі Новоселівка Друга отримали бойові травми чотири захисника України. Ще один військовослужбовець був поранений поблизу Водяного.

Бійці ВСУ були евакуйовані у військові госпіталі. Стан їх здоров'я - задовільний.

Нагадаємо, на окупованому Донбасі двоє цивільних осіб отримали поранення у так званій "сірій зоні".