ua en ru

Міноборони створює Єдиний реєстр військовозобов'язаних

Міноборони створює Єдиний реєстр військовозобов'язаних Фото: полковник Микола Садеков

Викрасти дані про мобілізаційний ресурс України буде фізично неможливо

Міністерство оборони України створює Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних. Про це йдеться в повідомленні управління по зв'язках з громадськістю Збройних Сил України.

За словами в. про. першого заступника начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ полковника Миколи Садєкова, функціонування реєстру дозволить створити в Україні єдину централізовану базу даних військовозобов'язаних і призовників.

Реєстр дозволить з максимальною достовірністю оперативно приймати рішення щодо раціонального планування мобілізаційного навантаження по регіонах.

Також Садеков зазначив, що створена база даних зменшить корупційні чинники в військових комісаріатах і виключить ухилення громадян від мобілізації і призову.

"Фізично сервери будуть перебувати на території об'єкта Збройних Сил, а мережі передачі даних будуть функціонувати окремо від загальних телекомунікаційних мереж та інтернет. Тому викрасти дані про мобілізаційний ресурс України буде фізично неможливо", - підкреслив Садеков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада прийняла за основу законопроект про Єдиний держреєстр військовозобов'язаних.