ua en ru

У Міноборони РФ заявили про відсутність потепління відносин між Росією і НАТО

У Міноборони РФ заявили про відсутність потепління відносин між Росією і НАТО Фото: Анатолій Антонов

Заступник міністра оборони РФ зазначив, що жодних спільних заходів Росія з Брюсселем не проводить

Потепління відносин між Російською Федерацією і НАТО немає, але військові відомства низки країн Західної Європи роблять кроки по відновленню взаємодії з Міноборони РФ. Про це заявив заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов на зустрічі з журналістами, передає "РІА Новини".

заступник Міністра оборони Росії зазначив, що контакти між військовими відомствами РФ і країнами НАТО відсутні, оскільки були припинені ними в односторонньому порядку, сказав Антонов.

"Потепління у відносинах між нами і НАТО немає. Жодних спільних заходів з Брюсселем не проводиться", - сказав Антонов.

Він зазначив, що в той же час військові відомства низки країн Західної Європи роблять кроки по відновленню взаємодії з Міноборони РФ.
"Тільки за останні два місяці ми прийняли в Москві кілька високопоставлених делегацій на переговорах з якими обговорювалися перспективи відновлення військових контактів. Ми від такої роботи не йдемо, навпаки, вітаємо її", - сказав заступник міністра оборони РФ.
Антонов підкреслив, що "у свою чергу ми наполягаємо, що відновлення співпраці не повинно супроводжуватися посиленням військової активності НАТО поблизу російських кордонів.

"Це - шлях в нікуди, лінія, що веде до скочування до конфронтації", - сказав він.

Він підкреслив, що "всі необхідні технічні можливості для підтримання контактів між військовим керівництвом НАТО та РФ давно створено, апробовано і ніколи не переривалися. У Москві присутній місія зв'язку НАТО, у Брюсселі працюють наші офіцери. Вважаємо, що для перевірки цих каналів зв'язку достатньо контактів на рівні фахівців".

Інші теми, запропоновані НАТО, для російського військового відомства неактуальні, "розмова заради розмови нам нецікавий", сказав заступник міністра оборони.

Нагадаємо, раніше Генсек НАТО Йенс Столтенберг у своїй щорічній доповіді підтвердив, що Росія під час військових навчань у 2013 році відпрацювала ядерні удари по Швеції.