ua en ru

Міноборони: Об'єднані сили проведуть навчання на Донбасі біля лінії зіткнення

Міноборони: Об'єднані сили проведуть навчання на Донбасі біля лінії зіткнення Фото: на Донбасі відбудеться навчання Обєднаних сил (flickr.com/ministryofdefenceua)

Під час навчань планується проведення стрільб з озброєння танків та БМП

Об'єднані сили готуються провести навчання на Донбасі у безпосередній близькості до лінії зіткнення. Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк, передає прес-служба міністерства.

Він зазначив, що за інформацією Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, командування російських окупаційних військ продовжує організовувати провокації української сторони, аби звинуватити її у зриві Мінських домовленостей та обстрілах цивільного населення.

"З метою недопущення розведення сил та провокування українських військовослужбовців підрозділів Об’єднаних сил до застосування зброї, окупаційним командуванням ЗС РФ готується проведення навчань у безпосередній близькості до лінії зіткнення", - повідомив Гуцуляк.

Речник Міноборони додав, що під час навчань планується проведення стрільб з озброєння танків та БМП, а також заняття з водіння бойових машин в умовах максимально наближених до бойових.

Нагадаємо, у ході прес-конференції у Києві 28 лютого 2018 року президент України Петро Порошенко анонсував реорганізацію Збройних сил на Донбасі найближчим часом у рамках закону про реінтеграцію Донбасу.