ua en ru

Міноборони і "Майкрософт Україна" підписали меморандум про співпрацю

Міноборони і "Майкрософт Україна" підписали меморандум про співпрацю Фото: Міноборони підготує свої технології до стандартів НАТО (president.gov.ua)

Компанія буде впроваджувати у відомстві технології за стандартами НАТО

Міністерство оборони України та ТОВ "Майкрософт Україна" підписали меморандум про співпрацю. Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства країни.

Як повідомляється, предметом співпраці є взаємодія за напрямом впровадження сучасних інформаційних технологій в сфері оборони з урахуванням стандартів та підходів НАТО.

Зокрема, співробітники Microsoft, які мають досвід спільної роботи зі збройними силами держав-членів Альянсу, а також країн Євросоюзу і США, займуться спільно з українськими фахівцями побудовою захищеної IT-інфраструктури Міністерства оборони України, внедрениеv інформаційних систем оборонного призначення та забезпеченням необхідного рівня їх надійності, а також наданням підтримки у підготовці ІТ-фахівців Міністерства оборони України

Нагадаємо, у 2020 році Сили спеціальних операцій Збройних сил України (СЗРО ВСУ) можуть увійти в Сили швидкого реагування Північноатлантичного альянсу (НАТО).