ua en ru

Міноборони на зберігання боєприпасів виділило майже 8 млрд гривень

Міноборони на зберігання боєприпасів виділило майже 8 млрд гривень Фото: склад зберігання боєприпасів (УНІАНА)

Передбачено 7,8 млрд грн на період до 2025 року

Міністерство оборони до 2025 року передбачило фінансування на зберігання боєприпасів в обсязі 7,8 млрд гривень. Про це під час брифінгу повідомив начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил України полковник Микола Швець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальний розрахунковий обсяг фінансування визначених заходів живучості та вибухопожежобезпеки зберігання боєзапасу на цей час становить 7,8 млрд грн на період до 2025 року", - сказав Швець.

За його словами, із 1991 року і до початку військової агресії в Україні не було збудовано жодного залізобетонного сховища для зберігання боєзапасу, не приділялася увага облаштуванню периметрів існуючих сховищ сучасними засобами охорони. Загальна сума коштів, спланованих на зберігання боєзапасу на період з 1995 по 2015 рік, становила 1 млрд 452,5 млн гривень.

Швець повідомив, що з 2015 року розпочалися організаційні зміни, заходи з посилення охорони, протиповітряного захисту. Уже на 2018 рік на програму живучості та вибухопожежобезпеки зберігання боєзапасу заплановано 500 млн грн.

Нагадаємо, як раніше заявив міністр оборони Степан Полторак, на початку березня 2018 року мають розпочатися переговори щодо будівництва закритих сховищ на складах боєприпасів.