ua en ru

Міноборони Бельгії подасть у суд на компанію Google через військові баз на картах

Міноборони Бельгії подасть у суд на компанію Google через військові баз на картах Фото: Google (flickr.com/Robert Scoble)

Міноборони раніше звернулося в Google з проханням розмити об'єкти на картах

Міністерство оборони Бельгії має намір подати в суд на компанію Google через відмову пошукової системи розмити зображення військових об'єктів країни на картах Google Maps. Про це повідомляє бельгійське видання LaCapitale, посилаючись на повідомлення прес-служби відомства.

Зазначено, що Міноборони раніше зверталося до компанії, проте в Google проігнорували прохання розмити об'єкти.

"Міноборони раніше звернулося у Google з проханням розмити його об'єкти. Встановивши, що це не було зроблено, міністерство буде подавати позовну заяву", - зазначає прес-служба міністерства.

Повідомляється, що на картах Google можна знайти чіткі зображення бази бельгійських ВПС Кляйн-Брогель, де зберігаються американські атомні бомби, базу ВПС Флорені у бельгійських Арденнах, а також інші стратегічні об'єкти, серед яких атомні електростанції і нафтові об'єкти в порту Антверпена.

Також зазначено, що на картах Google добре видно штаб-квартиру НАТО, бельгійський кризовий центр, де влада країни збирається для вирішення екстрених проблем, а також резиденції бельгійських королів - палац Лакен у Брюсселі і резиденція Сьернон у провінції Намюр.

Видання підкреслює, що зацікавити потенційних злочинців можуть не тільки знімки урядових і стратегічних об'єктів, а й тюрем.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що компанія Google отримує інформацію про переміщення користувачів, навіть якщо ті відключили на своїх смартфонах функцію Location History, яка дозволяє створювати карту переміщень гаджета, а заодно і його власника.

Нагадаємо, в січні два колишніх співробітника американської корпорації Google Джеймс Дамор і Девід Гудман подали до Верховного суду Санта-Клари в Каліфорнії позов до компанії, звинувативши її у дискримінації чоловіків, що належать до "європеоїдної раси" і дотримуються консервативних політичних поглядів.