ua en ru

Мінкультури планує на 200-річчя Шевченка розробити спільний план заходів з РФ, Литвою, Казахстаном і Польщею

Міністерство культури України планує на річницю 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у 2014 році розробити план заходів спільно з Росією, Литвою, Казахстаном і Польщею. Про це міністр культури Леонід Новохатько заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільше всього нам би хотілося, щоб було залучено 5 держав: Україна, Литва, Росія, Казахстан і, в якійсь мірі Польща. Я вже провів переговори на цю тему більше тижня тому з міністром культури Росії, ...він підтримав цю ідею і я хотів би, щоб пройшла зустріч міністрів культури всіх цих країн, які б розробили та підписали спільний документ - план заходів зі вшанування пам'яті Шевченка. Згода міністра культури Росії є, я впевнений, що буде згода інших міністрів", - сказав Новохатько.

Також він зазначив, що в Москві планується встановити двофігурний пам'ятник "Шевченко і Щепкін", для якого вже позначено місце.

Також він додав, що вже закінчився конкурс на встановлення пам'ятника Шевченку в Астані. "Я думаю, що до початку березня наступного року цей пам'ятник постане в столиці сучасного Казахстану", - зазначив він.

Читайте також: На реставрацію Шевченківських музеїв у Києві необхідно близько 24,8 млн грн, - Мінкультури