ua en ru

Мінкульт розробляє проект для популяризації українських міст

Мінкульт розробляє проект для популяризації українських міст Фото: Нищук розповів про плани популяризації українських міст

Ідея виникла після ознайомлення з презентаціями різних міст в рамках відбору міста-господаря Євробачення

Міністерство культури України спільно з громадськими організаціями розробляє проект для популяризації та розвитку культурного життя українських міст. Про це повідомив голова відомства Євген Нищук, передає "112 Україна".

"Зараз ми з Міністерством культури і громадськими організаціями розробляємо проект культурної столиці, щоб зробити курс на міста, в яких буде цілий цикл мистецькому житті на рік, і ми будемо оголошувати переможців і таким чином звертати увагу на різні міста України", - пояснив міністр.

Він підкреслив, що дана ідея виникла після ознайомлення з презентаціями різних міст в рамках відбору міста-господаря Євробачення-2017.

"Він (конкурс - ред.) дав можливість презентувати міста. Станом на сьогодні я можу відповідально сказати, що це було неформально, тому, можливо, так і затягнулося. Це хороша, конкурентна боротьба міст. Я хотів би подякувати всім, хто брав участь", - зазначив Нищук.

Нагадаємо, пісенний конкурс Євробачення-2017 пройде в Києві.