ua en ru

Міністр фінансів Великобританії: СБ і МВФ не виробили план на випадок дефолту Греції

Світовий банк (СБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) так і не виробили план на випадок дефолту Греції. Про це заявив міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн в суботу на зустрічі світових фінансових лідерів у Вашингтоні, передає BBC.

На думку Осборна, кроки щодо вирішення проблем світової економіки були зроблені, і весь світ готовий допомагати єврозоні. Однак ніхто не вніс пропозицій на випадок, якщо Греція не зможе розплатитися за боргами.

"Ніхто тут не запропонував план на випадок дефолту Греції. У Греції є своя програма, яка відповідає її умовами, очевидно, однак, що єврозоні необхідно буде діяти рішуче, якщо виникнуть проблеми, і, я думаю, на цій зустрічі ми побачили що представники єврозони це розуміють. Вони - епіцентр цього глобального боргової кризи. Вони вступили в нову небезпечну фазу, і чим швидше ми це вирішимо, тим краще для всієї глобальної економіки", - сказав Осборн.

Нагадаємо, міністри фінансів і глави центральних банків країн, що входять в Міжнародний валютний фонд (МВФ), заявили вчора на зустрічі, що країни єврозони і МВФ зроблять все, щоб подолати боргову кризу і забезпечити фінансову стабільність в зоні євро в цілому. У той же час глава МВФ Крістін Лагард вважає, що грошей фонду не вистачить на рішення проблем, які можуть виникнути через кризу.