ua en ru

Міністр фінансів Німеччини не підтримав прохання Греції про пом'якшення умов надання фінансової допомоги

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле розкритикував Грецію за прохання про пом'якшення умов надання фінансової допомоги. Шойбле також додав, що Греція втратила довіру Європи, передає Reuters з посиланням на німецькі ЗМІ. "Головним завданням нового прем'єр-міністра Антоніса Самаріса стане негайна реалізація програми заходів, узгоджених з ЄС, ЄЦБ і МВФ, а не прохання про нову допомоги Греції", - сказав міністр.

"Ініціатива зараз належить грекам. Тільки вони самі можуть знову завоювати довіру європейців. І зробити це можна тільки через конкретні справи і вчинки", - зазначив Шойбле.

Греція збирається звернутися до ЄС з проханням про пом'якшення умов надання фінансової допомоги на саміті в Брюсселі 28-29 червня. Раніше повідомлялося, що ні прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас, ні міністр фінансів Вассіліс Рапанос не зможуть взяти участь в саміті через стан здоров'я.

Відзначимо, раніше Єврогрупа офіційно затвердила другу програму фінансової допомоги Греції на 130 млрд євро, яка забезпечить Афіни фінансуванням до 2014 р.