ua en ru

Міністр фінансів Франції: Глава МВФ повинен добре розбиратися в ситуації в Європі

Міністр фінансів Франції Крістін Лагард, яка раніше висунула свою кандидатуру на пост директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ), вважає, що для виконання обов'язків на цій посаді потрібне добре знання ситуації в Європі, передає РБК. Національність кандидата, за словами К.Лагард, не може бути вирішальним критерієм при виборі глави МВФ. "Те, що дійсно важливо, - це навички, компетентність, досвід, готовність виконувати цю роботу, ентузіазм, лідерські якості та послужний список", - повідомила К.Лагард в інтерв'ю Бі-бі-сі. При цьому вона додала, що знання ситуації в Європі, механізмів функціонування європейських економік і політичної ситуації могло б стати істотною перевагою для кандидата на пост глави МВФ.
Відзначимо, що 23 травня 2011 р. у МВФ приступили до складання списку претендентів на посаду голови організації. В даний час претендентами на цей пост є К.Лагард і глава Національного банку Казахстану Григорій Марченко, чия кандидатура була запропонована країнами Співдружності Незалежних Держав. Раніше сьогодні президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що країни G8 не заперечують проти кандидатури К.Лагард на пост глави МВФ.
Попередній глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 травня 2011 р. був звинувачений у спробі згвалтування в Нью-Йорку. На даний момент він перебуває під домашнім арештом у Нью-Йорку, у його справі триває судовий розгляд. Д.Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу. Тим не менше, 19 травня було оголошено, що він іде з посади директора-розпорядника МВФ.