ua en ru

Міністерства залишаться в Києві: у регіони планують перенести новостворені органи

Міністерства залишаться в Києві: у регіони планують перенести новостворені органи Фото: Олег Немчінов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр Кабміну Олег Немчінов розповів, що переносити в регіони вже існуючі міністерства не планують. Перенесення уряду планують розпочати з новостворених органів центральної влади.

На думку Немчінова, почати перенесення органів влади з новостворених буде найбільш оптимальним варіантом.

"Я думаю, що найбільш оптимальний варіант - почати з новостворених органів центральної виконавчої влади. Зараз у нас і комісії створюються, і агенції, і бюро, які спокійно можуть почати роботу з чистого листа, з набору персоналу, пошуку приміщень в регіональних центрах", - сказав він.

Немчінов зазначив, що перенесення органів влади в регіони почнеться після того, як Кабмін завершить перехід на електронний документообіг.

"Зважаючи на те, що в умовах пандемії уряд довів, що можна проводити і засідання онлайн, і наради онлайн, і документообіг у нас на 90% є електронним. Ми можемо спокійно говорити, що після того, як закінчимо відмову від паперового документообігу, ми зможемо говорити про конкретні кроки", - пояснив міністр.

Оновлено.

Пізніше Немчінов уточнив, що перенесення міністерств в регіони не виключене і можливе, якщо хтось з уряду це ініціює.

"Якби хтось із членів уряду ініціював перенесення міністерства або частини міністерства в регіони, я теж в цьому не бачу жодних застережень", - заявив Немчінов в коментарі РБК-Україна.

Але для цього, за його словами, треба напрацювати дорожню карту, зокрема, прописати порядок роботи апарату такого міністерства, його взаємодії з секретаріатом Кабміну