ua en ru

Мінфін очікує рішення суду Лондона щодо "боргу Януковича" у квітні 2017 року

Мінфін очікує рішення суду Лондона щодо "боргу Януковича" у квітні 2017 року Фото: рішення "боргу Януковича" очікується навесні

Комунікацій між сторонами розгляду не передбачається

Міністерство фінансів України очікує, що Високий суд Лондона прийме рішення у справі про "борг Януковича" у квітні 2017 року. Про це сьогодні у ході прес-конференції сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується боргу: два тижні тому були слухання у Лондоні. Вони проходили три дні. Україна представила свою позицію. Зараз суддя готує рішення. Яким буде це рішення, ніхто не знає. Я думаю, що це рішення буде на нашу користь", - сказав Данилюк.

При цьому міністр зазначив, що, згідно з правилами лондонського суду, ніяких комунікацій між сторонами не передбачається - ні для Росії, ні для України.

"Це правило Лондонського суду. Ми чекаємо рішення. Воно може зажадати часу. Для себе ми оцінили, що це може бути у квітні", - додав глава Мінфіну.

Мова йде про позику у 3 млрд доларів, яка була надана Росією уряду екс-президента України Віктора Януковича наприкінці 2013 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Лондоні завершилися слухання "боргу Януковича".