ua en ru

Мінфін Бельгії: Греція зараз може отримати тільки половину ймовірного чергового траншу - 6 млрд євро

Греція може зараз розраховувати тільки на половину ймовірного траншу. Про це повідомив міністр фінансів Бельгії Дідьє Рейндерс. Він зазначив, що Афіни можуть отримати лише 6 млрд євро від Європейського союзу і Міжнародного Валютного Фонду, передає РБК з посиланням на Associated Press.

За словами глави бельгійського Мінфіну, в першу чергу кошти будуть виділені на вирішення першочергових завдань.

Причини обмеження обсягу траншу не вказувалися.

Уряд Греції вимушений йти на так звані "заходи жорсткої економії" (вони передбачають скорочення витрат на соціальні потреби) і приватизацію держвласності, щоб отримати черговий транш економічної допомоги від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду. Міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос вчора запевнив, що країна має намір продовжувати економічні реформи. Він зазначив, що Афіни мають намір залишатися вірними домовленостям в обмін на кредитну підтримку ЄС і МВФ. За його словами, воля грецького народу збігається з намірами уряду країни.

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу 19 червня підтвердив, що Греція веде переговори про другий транш пакету допомоги, що "приблизно дорівнює першому" в 110 млрд дол.

Між тим сьогодні під головуванням Папандреу відкрилося триденне засідання парламенту, яке, як очікується, завершиться голосуванням з питання довіри новому уряду Греції. Нещодавно прем'єр зробив у Кабінеті міністрів кардинальні перестановки через невирішення соціально-економічних проблем Греції.