ua en ru

Міненерговугілля пропонує ввести для споживачів рахунки зі спеціальним режимом використання

Міненерговугілля України пропонує ввести для споживачів рахунки зі спеціальним режимом використання. Про це заявив в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Міненерговугілля України пропонує ввести для споживачів рахунки зі спеціальним режимом використання. Про це заявив в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький (на фото).

"Для стабілізації ситуації Міненерго вугілля розробило законопроект про внесення змін до закону України "Про теплопостачання", згідно з якими передбачається введення рахунків зі спеціальним режимом використання. Після запровадження цієї системи всі споживачі теплової енергії сплачуватимуть кошти за спожите тепло на спеціальні рахунки, використання яких дасть змогу посилити контроль за платіжною дисципліною учасників усього ланцюга теплозабезпечення - від постачання газу для виробництва тепла та гарячого водопостачання до споживання теплової енергії. Нині законопроект узгоджують із зацікавленими міністерствами в установленому порядку і найближчим часом його буде подано уряду для прийняття рішення щодо направлення на розгляд Верховної Ради", - зазначив Ставицький.