ua en ru

МінАП оголосило повторний конкурс на посаду голови "Артемсолі"

МінАП оголосило повторний конкурс на посаду голови "Артемсолі" Фото: держпідприємство "Артемсіль"

Конкурсна комісія прийматиме документи до 20 грудня

Міністерство аграрної політики та продовольства України оголосило конкурс на посаду керівника держпідприємства "Артемсіль" у Донецькій області. Про це повідомили у прес-службі МінАП.

Як зазначається, конкурсна комісія прийматиме документи до 20 грудня.

ДП "Артемсіль" - одне з найбільш великих державних підприємств у Європі, засноване в 1881 р. Продукція підприємства - екологічно чиста кам'яна сіль. Запасів Артемівського соляного родовища вистачить на сотні років. Виробничі потужності дозволяють забезпечити щорічний видобуток і переробку більш 7 млн ​​тонн.

З початку 2015 р. підприємство виробило 1,6 млн тонн солі, що становить 85% до рівня минулого року. Найбільш затребуваним видом продукції є сіль молота не запакована. Її виробництво зросло на 30% порівняно із 2014 р. Збільшено реалізацію продукції на експорт і на внутрішньому ринку. При цьому за 10 місяців підприємством не реалізовано 300 тис. тонн солі фасованої у зв'язку із втратою великих споживчих ринків.

У вересні 2015 р. відбувся перший конкурс на посаду керівника державного підприємства. На голосуванні дев'ять кандидатів, які захищали конкурсні пропозиції, не набрали достатньої кількості голосів, щоб стати переможцем конкурсу. Із 20 листопада конкурс оголошено повторно.

Як зазначили в МінАП, до складу конкурсної комісії входять представники відомих рекрутингових і консалтингових компаній Alexander Hughes, ARTE Business Group і rabota.ua.

Нагадаємо, наприкінці жовтня виконувач обов'язків директора ДП "Артемсіль" Андрій Журавльов оголосив про відхід з посади через конфлікт з Мінагрополітики.