ua en ru

МінАП і ЄІБ домовилися про спільне фінансування проектів в агропромисловому секторі

МінАП і ЄІБ домовилися про спільне фінансування проектів в агропромисловому секторі Фото: Олексій Павленко

Банк розгляне надання кредитів

Міністерство аграрної політики та продовольства України (МінАП) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) домовилися про спільне фінансування проектів в агропромисловому секторі України. Відповідну декларацію про наміри в рамках виставки "Агро-2015" підписали міністр Олексій Павленко та директор департаменту країн східного партнерства та центральної Азії Хайнц Ольберс, передає прес-служба Міністерства.

В рамках домовленостей банк розгляне надання кредитів для всієї мережі вибраного значення.

За словами Павленка, така фінансова допомога дасть можливість модернізувати найбільш значущі лінії виробництва в агропромисловому секторі, збільшити виробництво, розкрити величезний експортний потенціал України, що дозволить державі скористатися можливостями зони вільної торгівлі з ЄС.

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька повідомила, що підписання декларації стало результатом плідної співпраці з місією Європейського інвестбанку.

"Ми будемо зміцнювати взаємодію з реалізації проектів, пов'язаних з виробництвом насіння, масляним комплексом, а також підтримкою і розвитком аквакультури", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше в МінАП обрали 15 керівників держпідприємств.