ua en ru

Мінагрополітики продовжує виконувати покладені на нього завдання, - Присяжнюк

В. о. міністра аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк перебуває на робочому місці і продовжує виконувати покладені на нього обов'язки. Зокрема, Мінагрополітики працює над організацією весняної посівної кампанії, забезпеченням продовольчої безпеки, а також стабілізацією цінової ситуації в країні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Також Присяжнюк звернувся до керівництва Майдану з приводу отримання працівниками відомства можливості доступу до своїх робочих місць для вирішення нагальних соціально-економічних питань, таких як виплати стипендій і заробітних плат студентам і викладачам профільних вузів і підприємств.

"Сьогодні, незважаючи на складну ситуацію в країні і складні умови роботи самого аграрного відомства, ніяких загроз щодо зриву весняно-польових робіт, щодо дефіциту палива або нестачі добрив для їх проведення немає", - повідомив в.о. міністра.

Присяжнюк поінформував, що 93% озимих продовжують перебувати в доброму та задовільному стані, а сільгосппідприємства з 19 регіонів вже приступили до їх підгодівлі. Аграрії Криму розпочали сівбу ранніх ярих зернових культур, зокрема ячменю, який вже засіяний на площі 22 тисячі гектарів.

Щодо структури посівних площ, і . о. міністра зазначив, що за прогнозними даними, посівна площа ярих сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств під урожай 2014 року очікується на рівні 19,2 мільйона гектарів.

Стосовно матеріально-технічного забезпечення аграріїв, він повідомив, що у них є насіння для посівної, мінеральні добрива та засоби захисту рослин.

Водночас, за його словами, Міністерство постійно проводить моніторинг цінової ситуації і наявності продовольства.

"Продовольча безпека також забезпечена на 100%. Тому хвилювань не повинно бути, а ажіотаж - це закономірно в таких нинішніх умовах", - зазначив Присяжнюк.

Також і . о. міністра зазначив, що пишається тим, що всі чотири роки в його відомстві працювало багато справжніх професіоналів, які координували роботу вітчизняного АПК.

"Я пишаюся тим, що в нашому відомстві кожен новий керівник примножує напрацювання попередника , і я вірю , що так буде і цього разу . Я сподіваюся , що така соціально важлива ініціатива , як "Рідне село", буде продовжена , а також буде продовжена фінансова підтримка дрібнотоварних сільгосптоваровиробників та сільських територій в цілому", - заявив Присяжнюк.