ua en ru

Міліція зняла оточення з відвалів Балки Середньої, туди заїхали охоронці "Деа Рома Лтд", - В.Корнієвський.

У Запорізькій області сьогодні після 14:00 загін "Беркут" залишив відвали Балки Середньої, туди заїхали 300 людей охорони фірми "Деа Рома". Про це повідомив журналістам на прес-конференції в.о. голови правління ВАТ "Дніпроспецсталь" Віталій Корнієвський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спочатку "Беркут" залишив відвали, а потім на його місце прибули 300 чоловік "міцної спортивної статури", які назвалися працівниками охорони фірми "Деа Рома", - повідомив В.Корнієвський.

При цьому, за його словами, ці охоронці протизаконно завели вантажівки підприємств, залишені там працівниками, і відвезли їх в невідомому напрямі.

"Ці незрозумілі дії явно підтримують правоохоронці міста. Ми залишаємо за собою право на будь-які юридичні способи відстоювання наших інтересів", - відзначив В.Корнієвський.

За його словами, для підприємств "Дніпроспецсталь", "Запоріжсталь" і "Запорізького заводу феросплавів" відвали є технологічними відділеннями загального циклу виробництва.

"Наші підприємства можуть працювати не більше трьох діб, якщо відвали будуть перекриті", - підкреслив керівник "Дніпроспецсталі".

Як відзначив на прес-конференції фінансовий директор ВАТ "Запоріжсталь" Олександр Рабцун, розпорядження прокуратури Заводського району, що зобов'язують "Запоріжсталь", "Дніпроспецсталь" і "Запорізький завод феросплавів" припинити використання полігону Балка Середня, позбавлені будь-яких законних підстав.

"25 травня ми отримали розпорядження прокуратури, щоб "Запоріжсталь" завершила використання полігону Балки Середня в своїх виробничих цілях, перестала видобувати там металобрухт, що є відходами виробництва материнського цеху, і звільнив територію, давши законному власникові ліцензії на користування надрами ТОВ "Деа Рома Лтд." можливість розробки техногенного родовища мінеральних речовин", - повідомив О.Рабцун.

Він висловив думку, що дії фірми обумовлені тим, що контроль над відвалами дає можливість доступу на виробничі майданчики підприємства, і дозволяє кримінальним елементам упровадитися в інші частини виробничого процесу, зокрема - захопити контроль над відвантаженням вже готової продукції.