ua en ru

"Мілан" розглядає Манчіні на посаду головного тренера

"Мілан" розглядає Манчіні на посаду головного тренера Фото: Роберто Манчіні (fc-zenit.ru)

Нинішній наставник Гаттузо незабаром може бути звільнений

Італійський "Мілан" розглядає можливість запрошення на посаду головного тренера клубу наставника пітерського "Зеніту" Роберто Манчіні. Про це стверджує La Gazzetta dello Sport.

Зазначається, що Манчіні в хороших відносинах з генеральним директором "россонері" Марко Фассоне, з яким він кілька років тому працював в "Інтері". Крім того, за даними італійської газети, фахівець не дуже задоволений роботою в Росії.

Раніше повідомлялося, що виконуючий обов'язки головного тренера "Мілана" Дженнаро Гаттузо може бути відправлений у відставку, якщо його команда не виграє два найближчих матчі - матч 1/4 фіналу Кубка Італії проти "Інтера" (27 грудня) і протистояння з "Фіорентиною" в рамках 19 туру Серії А (30 грудня).

Манчіні очолив "Зеніт" влітку, підписавши контракт з російським клубом до 30 червня 2020 року. Протягом тренерської кар'єри 53-річний фахівець працював з італійськими "Лаціо", "Фіорентиною", "Інтером", англійським "Манчестер Сіті" і турецьким "Галатасараєм".

"Мілан" за підсумками 18 турів займає 11 місце в чемпіонаті Італії з 24 очками в активі. В останніх двох матчах серії А команда двічі програла "всуху".

Нагадаємо, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оштрафував італійський "Мілан" за недотримання правил фінансового fair play.