ua en ru

МЗС висловлює занепокоєння через спроби дестабілізації ситуації в Одеській області

МЗС висловлює занепокоєння через спроби дестабілізації ситуації в Одеській області Фото: Міністерство закордонних справ України (РБК-Україна)

МЗС заявляє про спробами використання болгарської національної меншини для дестабілізації ситуації

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловлює занепокоєння через спроби дестабілізації ситуації в Одеській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням спостерігає за спробами використання болгарської національної меншини для дестабілізації ситуації на півдні Одеської області. Нещодавні інциденти, які мали місце з окремими представниками болгарської громади, жодним чином не пов’язані з їх етнічною приналежністю, а були спровоковані заявами, які в умовах триваючої російської агресії сприймаються надзвичайно чутливо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у відомстві засуджують будь-які насильницькі дії для з’ясування міжлюдських відносин. Також повідомляється, що наразі правоохоронці проводять необхідні слідчі дії, за результатами яких винні особи понесуть передбачену законодавством відповідальність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі за фактом сутички поліції з протестувальниками відкрили 2 кримінальні справи.