ua en ru

МЗС Угорщини закликає до розширення на Закарпатті місії ОБСЄ в Україні

МЗС Угорщини закликає до розширення на Закарпатті місії ОБСЄ в Україні Фото: Петер Сійярто (flickr.com mfarussia)

Сійярто очікує від України гарантування безпеки угорців в цьому регіоні

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що виступає за розширення присутності місії ОБСЄ на Закарпатті. Про це він сказав під час зустрічі з представниками Товариства угорської культури Закарпаття, повідомляє МЗС Угорщини.

"Все більше турбує серія нападів на угорську меншину. Ми очікуємо, що українська влада буде гарантувати безпеку угорців із Закарпаття, і ми вітаємо розширення присутності спостерігачів ОБСЄ на Закарпатті", - сказав Сійярто.

Також він додав, що очікує від України гарантування безпеки угорців в цьому регіоні.

"Угорщина знову підтримуватиме прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції, лише якщо не буде введено в дію закони, які обмежують права угорців", - додав керівник угорського МЗС.

Нагадаємо, нещодавно посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив, що немає нічого поганого в автономії і "вимоги угорських нацменшин на Закарпатті отримати автономію не є сепаратизмом". В МЗС України заявили, що угорський посол перевищує свої повноваження.

Раніше Товариство угорської культури в Україні заявило, що виступає за введення постійної місії ОБСЄ на Закарпатті. Організація дякує правоохоронцям за розкриття нападу на офіс Товариства угорців Закарпаття в лютому. Крім того, організація "вітає пропозицію ОБСЄ про створення на Закарпатті спеціальної моніторингової місії, оскільки, враховуючи події, які сталися в області останнім часом, це вкрай необхідна ініціатива".