ua en ru

МЗС України закликає до проведення ретельного розслідування інциденту з морським гуманітарним конвоєм.

Міністерство закордонних справ України закликає до проведення ретельного розслідування інциденту з морським гуманітарним конвоєм, призначеним для жителів Сектору Газа. Про це йдеться в коментарі щодо інциденту з морським гуманітарним конвоєм "Свобода" Департаменту інформаційної політики МЗС України.
"В Україні з глибоким занепокоєнням сприйняли повідомлення про інцидент, який стався 31 травня ц.р. з морським гуманітарним конвоєм, призначеним для жителів Сектору Газа. Особливу стурбованість викликає факт застосування зброї, в результаті чого загинули люди. Висловлюємо щирі співчуття родинам та близьким загиблих, а також побажання одужання пораненим. Закликаємо до проведення ретельного та усестороннього розслідування обставин цього інциденту. Переконані, що скоординовані зусилля з метою врегулювання складної соціально-економічної та гуманітарної ситуації в Секторі Газа унеможливлять повторення подібних трагічних випадків у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні ізраїльські військові не пустили гуманітарний вантаж у Сектор Газа, застосувавши зброю, внаслідок чого загинули 9 осіб.