ua en ru

МЗС України засудило теракти в Туреччині, Камеруні, Афганістані, Пакистані та Індонезії

МЗС України засудило теракти в Туреччині, Камеруні, Афганістані, Пакистані та Індонезії Фото: міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Україна вживе заходів для активізації зусиль міжнародного співтовариства у системній боротьбі з тероризмом

Міністерство закордонних справ (МЗС) України засудило серію терактів, що сталися в останні дні, зокрема, в Туреччині, Камеруні, Афганістані, Пакистані та Індонезії. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"Ми підкреслюємо особливу важливість дієвих зусиль, як на міжнародному, так і національному рівні - для попередження та протидії фінансуванню терористичної діяльності терористичних організацій та невідворотного переслідування і покарання осіб або організацій, які надають таку фінансування в будь-яких формах і будь-якими методами Будь-яке сприяння цього злочину з боку державних органів або офіційних осіб повинно спричинити міжнародну відповідальність держав за вчинення злочину фінансування тероризму", - заявили в міністерстві.

У Мзс також зазначили, що Україна вживе заходів для активізації зусиль міжнародного співтовариства у системній боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, сьогодні, 14 січня 2016 року, в столиці Індонезії Джакарті прогриміло кілька вибухів. В результаті теракту загинули 5 бойовиків, 5 правоохоронців і 7 цивільних.