ua en ru

МЗС України стурбований заявою прем'єра Угорщини про автономію для угорців із Закарпатської області

Міністерство закордонних справ України стурбоване заявою прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про підтримку подвійного громадянства в Україні та автономії для угорців із Закарпатської області.

Міністерство закордонних справ України стурбоване заявою прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про підтримку подвійного громадянства в Україні та автономії для угорців із Закарпатської області. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що озвучена позиція не є новою, і за його словами, підтримка закордонних угорців є одним з ключових напрямків уряду Угорщини.

"Разом з тим сьогодні на тлі сучасної складної ситуації в східних і південних областях України, які спровоковані Російською Федерацією і спрямовані на відторгнення територій України, висловлювання глави угорського уряду про автономію та подвійне громадянство для угорців суперечать чинному законодавству України та сприймаються нами з занепокоєнням, як не сприяє деескалації та стабілізації ситуації в нашій державі", - розповів Перебийніс.

При цьому він додав, що Україна закликає угорських партнерів до виважених підходів у таких чутливих питаннях, як етнонаціональна політика.