ua en ru

МЗС РФ підготував третє видання "Білої книги" порушень прав людини в Україні

Міністерство закордонних справ Російської Федерації підготувало третє видання "Білої книги" порушень прав людини та принципу верховенства права в Україні, що охоплює період з липня по листопад 2014 р.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації підготувало третє видання "Білої книги" порушень прав людини та принципу верховенства права в Україні, що охоплює період з липня по листопад 2014 р. Відповідна книга опублікована на сайті МЗС РФ.

"З моменту публікації другого видання "Білої книги" ситуація з дотриманням - точніше, з ігноруванням прав людини та принципу верховенства права в Україні значно ускладнилася. Розглянутий у книзі хронологічний період (липень-листопад 2014 р.) характеризується грубими, масовими і навмисними порушеннями українськими силовиками та збройними угрупованнями націонал-радикалів норм міжнародного гуманітарного права, прав людини і верховенства закону", - йдеться у передмові.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Російської Федерації підготувало оновлене видання "Білої книги" порушень прав людини та принципу верховенства права в Україні, що охоплює період з квітня по середину червня 2014 р.