ua en ru

МЗС РФ звинувачує Україну в нехтуванні основ демократії і парламентаризму

Міністерство закордонних справ РФ звинувачує Україну в нехтуванні основ демократії і парламентаризму.

Міністерство закордонних справ РФ звинувачує Україну в нехтуванні основ демократії і парламентаризму. Про це йдеться в заяві МЗС РФ, поширеному сьогодні його прес-службою.

"З'явилися нові свідчення відсутності у київських властей бажання розпочати реальний процес деескалації і національного примирення на Україні. Справа дійшла до того, що 6 травня у Верховній Раді при обговоренні питань, які зачіпають інтереси всього українського народу із залу засідань були видалені депутати від фракції Комуністичної партії України. Фракція Партії регіонів в знак солідарності також покинула зал засідань. Подібні дії так званої більшості у Верховній Раді свідчать про грубе нехтування елементарних основ демократії і парламентаризму", - йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

У Москві також звинуватив українську владу в гоніння на журналістів.

"Побоюючись, мабуть, того, що громадяни України та інших країн можуть дізнатися правду і альтернативні судження про події, влади продовжують гоніння і провокації проти журналістів, у тому числі із західних держав", - наголошується в заяві.

МЗС Росії закликав "де-факто українських керівників задуматися над шляхами налагодження діалогу в суспільстві і конституційною реформою, які немислимі без припинення силових дій на Південно-Сході країни".