ua en ru

МЗС перевіряє, чи є серед жертв стихії в Індонезії українці

МЗС перевіряє, чи є серед жертв стихії в Індонезії українці Фото: цунамі в Індонезії (twitter.com/The_Nation)

Дані про кількість жертв не остаточні

Міністерство закордонних справ України (МЗС) перевіряє, чи є українці серед потерпілих і загиблих унаслідок землетрусу і цунамі в Індонезії. Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца у Twitter.

За словами Беци, МЗС перевіряє можливу наявність громадян України серед жертв стихії, яка обрушилася на Індонезію.

"Страшна трагедія в Індонезії. МЗС перевіряє можливу наявність громадян України серед постраждалих і загиблих унаслідок землетрусу і цунамі", - написала Беца.

МЗС перевіряє, чи є серед жертв стихії в Індонезії українці

Крім того, міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив співчуття рідним і близьким жертв стихійного лиха на своїй сторінці у Twitter.

"Мої глибокі співчуття родинам і друзям, які втратили своїх близьких у руйнівному землетрусі і цунамі на індонезійському острові Сулавесі. Побажання швидкого відновлення постраждалим", - написав він.

МЗС перевіряє, чи є серед жертв стихії в Індонезії українці

Нагадаємо, що кількість жертв землетрусу і цунамі в Індонезії на сьогодні, 29 вересня, становить вже 384 людини. Дані не остаточні, оскільки пошуково-рятувальна операція триває.

Після землетрусу магнітудою 6,1, яке відбулося 28 вересня, виникла низка афтершоків - були зафіксовані поштовхи магнітудою 7,5. Землетрус викликав цунамі - хвилі піднялися на висоту до трьох метрів. Користувачі Інтернету почали публікувати відео цунамі в Індонезії.