ua en ru

МЗС закликає дипломатів утриматися від некоректних оцінок виборів в Україні

Міністерство закордонних справ України (МЗС) закликає представництво ЄС в Україні та посольство США утримуватися від некоректних оцінок з приводу виборчих процесів в країні. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Міністерства закордонних справ України, відомство висловлює здивування з приводу заяв представництва ЄС в Україні та посольства США в Україні, які дисонують з попередніми висновками моніторингових організацій. "Вважаємо некоректним вираження політичних оцінок виборчих процесів, які формують до них необ'єктивне, упереджене ставлення", - йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадують, що на підтвердження своїх міжнародних зобов'язань українською стороною для спостереження за виборами були запрошені численні міжнародні спостерігачі, зокрема від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, а також міжнародних парламентських організацій, зокрема Європарламенту, Парламентських асамблей ОБСЄ, НАТО, Ради Європи, СНД, ГУАМ, ОЧЕС.


"Із задоволенням відзначаємо, що попередні висновки, оприлюднені міжнародними спостерігачами, загальна кількість яких становила 385 осіб, підтверджують, що, незважаючи на деякі зафіксовані порушення, в цілому вибори відбулися з дотриманням зобов'язань у сфері демократичних виборів, а їх результати відображають волевиявлення громадян", - відзначили в МЗС і додали, що такі ж оцінки були підтверджені висновками найбільших громадських організацій України, які спеціалізуються на спостереженні за виборами, зокрема Комітету виборців України та Громадянської мережі ОПОРА, від кожної з яких на виборах працювало понад 700 спостерігачів.