ua en ru

МЗС попереджає українців про небезпеку перебування в Туреччині

МЗС попереджає українців про небезпеку перебування в Туреччині Фото: українців просять стежити за новинами у Туреччині

Українцям радять бути обережними у Стамбулі, Анкарі та Ізмірі

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям, які перебувають в Туреччині або збираються відвідати країну, бути обережними і не відвідувати об'єкти туристичної інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"МЗС України рекомендує громадянам України, які найближчим часом планують поїздки в Турецьку Республіку або вже знаходяться на її території, зокрема в містах Стамбул, Анкара, Ізмір, проявляти підвищену пильність і обережність, уникати відвідування об'єктів туристичної інфраструктури (культових споруд, історичних пам'яток, популярних серед іноземних туристів, пішохідних вулиць і площ у місцях відпочинку), а також місць проведення мітингів і демонстрацій", - йдеться в повідомленні

МЗС також радить тривалий час не знаходиться в аеропортах, портах і на вокзалах, на зупинках транспорту, а також обмежити відвідування адміністративних будівель і торгово-розважальних комплексів.

Українців просять постійно стежити за новинами, виконувати рекомендації правоохоронних органів і завжди мати при собі документи.

"У зв'язку з проведенням силовими відомствами Туреччини попереджувально-профілактичних заходів по протидії тероризму та екстремізму слід обмежити відвідування південних і південно-східних районів країни (провінції Хатай, Кіліс, Газіантеп, Шанлиурфа, Діярбакир, Мардін, Ширнак, Хаккярі, Бінгель) і утриматися від будь-яких поїздок поблизу кордонів з Сирією та Іраком", - радять в МЗС

Нагадаємо, 25 жовтня в результаті вибуху в місті Анталія (південна курортна провінція Туреччини) 10 людей отримали поранення.