ua en ru

МЗС Польщі відмовив Угорщині в підписанні листа Україні по реформі освіти

МЗС Польщі відмовив Угорщині в підписанні листа Україні по реформі освіти Фото: Вітольд Ващиковський (mfa.gov.pl)

Польща не поділяє "емоційні декларації" Угорщини по українському закону

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський відмовив угорському колезі Петер Сійярто в підписанні спільного листа на адресу України по закону про освіту. Про це він повідомив в інтерв'ю угорському виданню Heti Valasz, передає Rp.pl.

"Я не буду засуджувати цей закон, оскільки це двостороння справа між Угорщиною та Україною. Однак, я б не політизував проблему, враховуючи складності України через російську агресію. Переконаний, що ситуацію можна вирішити мирним, менш емоційним способом", - зазначив Ващиковський.

Він також зазначив, що обговорював це з Сійярто, коли він запропонував відправити спільний лист офіційному Києву. За його словами, Варшава не поділяє "емоційні декларації" Сійярто, оскільки український закон передбачає врегулювання ситуації навколо російськомовних шкіл.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Угорщина будуть спільно працювати над імплементацією закону про освіту. Закон "Про освіту" набув чинності 28 вересня 2017 року і викликав засудження з боку Угорщини.