ua en ru

МЗС очікує піку інформаційних атак противників УА України з ЄС в Нідерландах за два тижні до референдуму

МЗС очікує піку інформаційних атак противників УА України з ЄС в Нідерландах за два тижні до референдуму Фото: Дмитро Кулеба

Для інформаційних атак використовуватиметься тема бойових дій на Донбасі

В Нідерландах протягом двох останніх тижнів перед днем консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію (УА) між ЄС та Україною буде найбільша кількість інформаційних провокацій противників ідеї підписання документу. Про це під час брифінгу 19 січня заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кількість провокацій в інформаційному просторі буде зростати і збільшуватися по мірі наближення до дня проведення референдуму. Пікову кількість інформаційних атак ми очікуємо в останні два тижні перед референдумом, коли кампанія вийде на свій пік", - повідомив Кулеба.

За його словами, опонентів у Нідерландах підтримує і Росія.

"Є у нас у Нідерландах опоненти, сильні опоненти, яких своїми каналами підтримують різні сили, в тому числі і Російська Федерація", - сказав Кулеба.

Він додав, що для інформаційних атак використовуватиметься, зокрема, тема бойових дій на сході України.

"Ми стикатимемося з дуже серйозною протидією. Будуть задіяні два ключових аргументи, які нам зараз відомі, за результатами аналізу голландської аудиторії, два ключових аргументи проти угоди про асоціації - це війна і корупція", - сказав він.

Разом з тим представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький підтвердив, що Росія використовуватиме тему бойових дій на Донбасі для дискредитації України в очах євроспільноти.

"Російська Федерація буде активно використовувати бойові дії і взагалі складну ситуацію на Сході України для того, щоб ще більше загострити ситуацію і зробити всі умови для того, щоб дискредитувати нашу державу перед європейською спільнотою", - заявив він.

Водночас Кулеба нагадав, що в Нідерландах очікується проведення кампанії на підтримку підписання Угоди про асоціацію.

"В Голландії є потужні і урядові структури, і неурядові структури, які розпочнуть офіційно кампанію на захист Угоди про асоціацію", - зазначив він.

За його словами, акції проходитимуть по неурядовій лінії.

"Більшість акцій кампанії, заходів, які будуть проводитимуться в Нідерландах на підтримку України, вони проходитимуть по неурядовій лінії. Так краще для голландської аудиторії, для їх сприйняття сигналів", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, у Нідерландах депутати від партії D66 просять Міністерство закордонних справ перевірити вплив Росії на майбутній референдум щодо УА України з ЄС.