ua en ru

МЗС надасть необхідну юридичну допомогу у справі Максима Шинкаренка у Таїланді

Міністерство зовнішніх справ України надасть необхідну юридичну допомогу у справі засудженого громадянина України Максима Шинкаренка у Таїланді. Про це на брифінгу заявив речник МЗС Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шинкаренко був затриманий у 2009 р. у Таїланді у відповідності до запиту правоохоронних органів США, які підозрюють його у розповсюдженні в Інтернеті дитячої порнографії та у незаконному відмиванні грошей. Українські компетентні органи перевірили цю інформацію і причетності Шинкаренка до справ, які можуть стати підставою для кримінальної відповідальності, не доведено. Посольство весь час перебування Шинкаренка у Таїланді забезпечувало консульський супровід... Ми надавали допомогу у судовому процесі, але 30 березня Кримінальний суд м. Гонконг прийняв остаточне рішення про екстрадицію до США. Вона була запланована на 8 червня, що і відбулося", - сказав Дикусаров.

Він повідомив, що справа Шинкаренка передана до компетенції органів США по тому ж самому звинуваченню. "Але ми не отримали від органів США вчасно повідомлення про арешт його на території США, тому МЗС України одразу спрямувало відповідні запити... Ми зараз встановлюємо контакт з адвокатом Шинкаренка і будемо надавати усіляку допомогу максимального сприяння і допомогу нашому громадянину", - зазначив Дикусаров.

Нагадаємо, він також заявив, що постраждалих громадян України в результаті сутичок уболівальників збірних Польщі та Росії немає.