ua en ru

МЗС констатує недостатню ефективність ОБСЄ у вирішенні конфлікту з РФ

МЗС констатує недостатню ефективність ОБСЄ у вирішенні конфлікту з РФ
У Міністерстві закордонних справ України констатують недостатню ефективність ОБСЄ у вирішенні конфлікту з Російською Федерацією.

У Міністерстві закордонних справ України констатують недостатню ефективність ОБСЄ у вирішенні конфлікту з Російською Федерацією. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми констатуємо недостатню ефективність реакції ОБСЄ на виклики і загрози, що виникли в результаті російської окупації Криму та ведення гібридні війни проти нашої держави... Виходимо з необхідності здійснення змін в ОБСЄ з метою забезпечення можливості та дієвого реагування на нові виклики і загрози. Відсутність чіткого прогресу в напрямку реформування ОБСЄ загрожує втратою ролі і місця організації на міжнародній арені", - заявив Перебийніс.

У той же час він зазначив, що незважаючи на всі недоліки та зауваження до діяльності ОБСЄ в контексті пошуків шляхів мирного врегулювання ситуації на сході України, ця організація залишається важливою для нашої держави, враховуючи свій унікальний безпечний мандат.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ звинуватило спецмісію ОБСЄ в Україні в необ'єктивності.